Uveneli cvet slovenskega gospodarstva

1

Včeraj so si bili slovenski gospodarstveniki enotni: vlada se prepočasi in neustrezno odziva na krizo. Čas je za akcijo in za neke oprijemljive ukrepe. Predsednik slovenske vlade je tako kot zmeraj bil – optimist, pa čeprav vlada še ni pripravila niti strategije izhoda iz krize. Tudi njegova izjava, da lahko ob pametnem socialnem dialogu, v prihodnjih letih pridemo do dve odstotne gospodarske rasti, ne daje nikakršnega upanja. Zakaj? Pa saj niti ne vemo, če bo prišlo do ‘pametnega socialnega dialoga’, in koliko let ima v mislih premier? Dve, tri, pet, deset, dvajset?

Gospodarstveniki so okrcali še banke, ki slovenskega gospodarstva ne financirajo ustrezno (beri: podjetjem ne dajejo kreditov ali pa jih dajejo z neko čudno ročnostjo), važno je, da so si bankirji rešili svoje portfelje. Če sumiramo: kreditni krč še kar traja, banke so bolj slabo pomoč, denarni tokovi so skoraj usahnili, za povrh pa še vlada ne ve, kaj naj bi v tej krizni situaciji delala. Je pa Pahor dejal, da vlada pripravlja “resnejše strukturne reforme”, kaj pač naj bi to že pomenilo…

zidar1

Prvi človek slovenskega gradbeništva in prvi človek GZS: Ivan Zidar in Samo Hribar Milič. Vesela sta bila le ob začetku gospodarskega vrha.

 

 

 

 

Foto: Matic Štojs

Število komentarjev: 1
Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen