Država je na “antimitingaške” strojevodje kar pozabila

0

Sindikat strojevodij Slovenije (SSS) je včeraj jasno in glasno povedal, da so v akciji Sever igrali aktivno, če že ne kar ključne vloge, da se tudi v Ljubljani ni zgodil Miloševićev “miting resnice”. Tako je pred dvajsetimi leti SSS sprejel sklep, da ne bo vozil izrednih vlakov, ki so bili rezervirani za mitingaše. Šlo je za načrtovano kompozicijo 17 izrednih vlakov; vsak pa je lahko prepeljal med 1.000 in 1.5000 ljudi. Ob tem je bilo na voljo za “miting resnice” še 20 rednih vlakov. Strojevodje so tako preprečili shod kar cca. 50.000 prosrbskih protestnikov v Ljubljani.

SSS so razočarani nad ravnanjem države, še posebej nad MNZ kot organizatorjem slavnostnega dogodka, saj jih včeraj nihče ni povabil na slovesnost ob dvajseti obletnici akcije Sever v Cankarjev dom, pravijo pa tudi, da se zgolj poveličuje takratne politične strukture na notranjem ministrstvu in da se s tem potvarjajo zgodovinska dejstva. Še bolj neverjetno pa je dejstvo, da so v prvi vrsti na včerajšnji slovesnosti kot takratni ‘nosilci demokratičnih procesov’ v Sloveniji, sedeli bivši komunisti, kot denimo Milan Kučan in Janez Stanovnik. Poglejte si rubriko Ujeto.

Novinarska konferenca sindikata strojevodij Slovenije1Strojevodje Slovenije: razočarani so nad državo, ki potvarja zgodovinska dejstva   

 

 

 

 

 

Foto: Matic Štojs

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen