V Mariboru jutri tudi Dmitrij Medvedev

0

Maribor postaja vedno bolj ruski. Pred kratkim se je v štajerski prestolnici odprla ruska trgovina z njihovimi avtentičnimi izdelki in jedmi, danes bo na koncertu Mance Izmajlove sedelo kar nekaj pomembnih Rusov, jutri pa v Ljudski vrt prihaja sam ruski predsednik Dmitrij Medvedev. Tam si bo ogledal povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo naslednjo leto v Južnoafriški republiki med ruskimi in slovenskimi nogometaši. Po rezultatu 2:1 za Ruse, še vse ostaja odprto.

Špekuliralo se je tudi, da naj bi v Maribor prišel tudi Roman Abramovič, a tega verjetno ne bo, saj ima ravno v teh dnevih dosti opravka s svojo novo mega jahto Eclipse, ki mu jo pripravljajo za prvo uradno, otvoritveno vožnjo, ki se bo zgodila v začetku leta 2010. Dmitrija Medvedeva bo v Mariboru na neuradnem srečanju sprejel tudi naš predsednik Danilo Türk, podobno kot je v soboto v Moskvi sprejel Boruta Pahorja ruski premier Vladimir Putin.    

P.S. Roman Abramovič v Maribor vendarle prihaja, da bi si ogledal tekmo, ki pomeni dokončno afriško vstopnico za eno izmed reprezentanc. Na mariborsko letališče Roma seveda prihaja s svojim lastnim letalom.  

dmitrij medvedev1

Če bo jutri v Mariboru Dmitrij Medvedev nasmejan, je odvisno od ruske nogometne “zbornoje komande”  

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen