Medijska paranoja v SD: Denis Sarkić učil Činča televizijske obrti

10

Nekdanji fotograf in snemalec portala Vest.si, Denis Sarkić, ki je pred nedavnim začel delati kot PR persona v Pahorjevi stranki, si delo tiskovnega predstavnika politične stranke, predstavlja čisto po svoje. Jože Činč, prekmurski hitrogovorec brez dlake na jeziku, je minuli četrtek v svoji oddaji Činč show gostil poslanko SD, mag. Majdo Potrato, ki jo je na TV Papriko pospremil nihče drug kot – Sarkić. Sarkić  je najprej želel vedeti, kaj bo gostitelj “njegovo varovanko” spraševal, nato pa se je po studiju šopiril, kako naj bodo postavljene kamere in prekaljenega teve mačka Činča celo učil, da mora biti bolj sproščen, saj naj bi se njegova “zategnjenost” videla tudi po televiziji. Sarkić je potem po studiju strašil vse do prvih oglasov, ko je tudi v resnici Činč postal že rahlo znerviran.

Ob tem se seveda lahko samo vprašamo, kakšno bo šele lomastenje Pahorjeve ekipe po nacionalni televiziji, ko bo enkrat sprejet nov zakon o RTV. Ta med drugim tudi predvideva, da se bo RTV kot javni zavod transformiral v gospodarsko družbo?!? Takrat verjetno Sarkić ne bo samo komandiral po studiju, kako naj bodo postavljene kamere, ampak bo verjetno voditeljem vprašanja pisal kar sam. 

Mimogrede, oddaja Činč show je čisti zadetek in kot kaže tudi zelo gledana. Na Papriki si zaradi tega manejo roke, saj je Činč zaradi svoje nekonvencionalnosti pravi teve magnet za publiko, poleg tega pa Papriki dodatno dviguje rejtinge, saj v studiju gosti takšne in drugačne  prvokategorne goste. Zelo verjetno je, da si gobčni Prekmurec na delu v Ljubljani, naslednje leto lahko obeta še enega viktorja za popularno osebnost.

cinc show

Jože Činč “pod kontrolo” SD: kamera mora stati takole in pika! 

 

 

 

 

 

Foto: TV Paprika

Št. komentarjev: 10
 1. simptomatično pravi

  Drekis Parkljić

 2. Olka pravi

  Čudno do konca. Kaj ima en strankarski piarovec delati na komercialni televiziji? Na Činčovem mestu bi Sarkiča nagnala čez vrata kako je dolg in širok. Res uboga nacionalka. Spet se nam obetajo partizanski filmi.

 3. […] Politikisu o novem SD piarovcu Sarkiću, ki je v studiju pametoval Činču. Napisal medijaeho. Objavljeno […]

 4. SD komunikator pravi

  Zanimivo, kako so lahko nekateri mediji nekorektni in radi potvarjajo zadeve, da bi nekoga prikazali v slabi luči. V SD nimamo nikakršne medijske paranoje!

  Dejstvo številka 1.

  Sam spremljam vse poslance SD na vsa televizijska gostovanja, kadar imam seveda čas, zato ker je to moje delo. To so, počnejo in bodo počeli vsi korektni politični PR vseh vladajočih in opozicijskih strank v Sloveniji in tako je tudi drugje po demokratičnem svetu.

  Dejstvo številka 2.

  Jaz nisem pametoval po studiu, ampak sem imel svoje mnenje o prvem delu oddaje, ki sem ga povedal v studiu med oglasnimi sporočili, ko sem poslanki prinesel vodo, ker ji tega niso zagotovili na TV. Nisem pričakoval, da se ga upošteva, niti nisem zapovedoval kaj in kako naj snema kamera, ampak sem poslanki SD svetoval, kako naj se obrne proti voditelju, ker ima TV Paprika t.i. blue/green screen ozadje.

  Dejstvo številka 3.

  Sam se res ne obremenjujem s takimi pisarijami, ker sem kot novinar preživel cel mandat vladanja g. Janeza Janše in njegove SDS. Bi bilo zanimivo, ko bi kaj napisali o njihovem PR, kako je gospodaril po medijih, še posebej na RTV SLO …

  Dejstvo številka 4.

  Pa poglejmo kaj mi je po oddaji napisal voditelj Činč osebno v SMS sporočilu:

  SMS sporočilo:
  Od:+38631617122
  Datum: 13.11.2009
  Čas: 00:34
  Vrsta: Bes. sporočilo

  Hvala! Odmevi, ki jih zdaj dobivam prek sms-ov in maila so fenomenalni, vsi hvalijo oddajo! Smo v kontaktu,vala?Lp,tudi Majdi!

 5. politižurnalist pravi

  Spoštovani Denis,

  vaša in naša zgodba se takorekoč prekrivata, samo mi smo jo pač povedali na lahkotnejši in satirični način, kar je tudi poslanstvo našega portala. Zato odločno zavračam vsaka namigovanja o nekorektnosti. Prispevek smo objavili predvsem zato, ker smo bili mnenja, da je taka PR praksa nenavadna; ne govorim o spremljanju ga. Potrate na omenjeno teve, ampak o vaših postopkih med samo oddajo. Činč je zelo fejst fant, zato vam verjamem, da vam je poslal takšno lepo sms sporočilo.

  Lep in prijazen pozdrav,

  Dejan

 6. SD komunikator pravi

  Dejan,

  kakšna nenavadna praksa? Jaz svoje mnenje pač prakticiram in ne verjamem, da je to kaj tako tragično nevarnega! Je to prepovedano? Ali sem Činču morda namigoval, kaj naj in kaj ne sme vprašati??? Ne, nisem. Ali sem ga povprašal o temah pogovora dan ali dva pred pogovorom? Sem. In kaj sem dobil po mejlu? Z njegove strani sem že dobil kar konkretna vprašanja, pa čeprav to sam nisem izrecno naročil/zahteval/priporočal!

  In še vedno ne vidim, kje vi vidite paranojo (ko bereš naslov, prebereš članek o medijski paranoji v SD!), če PR spremlja in ureja ter skrbi za dobro/boljšo podobo poslancev ali poslank v javnosti??? To je vendar moja služba, da pazim na probleme, da jih ne ustvarjam, ampak preprečujem!

  Nisem paranoik, niti ne verjamem, da sem izumil nekaj precej novega! Morda pa so moje ideje in strategija političnega PR za slovenske razmere oz. po vaše satirično ali lahkotnejše prikazovanje dejstev kot paranoja…

  Lep pozdrav,

  Denis

  P.S. Še vedno čakam na kakšen lahkotnejše in satirično obarvan članek o PR prijemih nekdaj vladajoče SDS, lahko pa tudi časov pred tem, še posebej o lomastenju po RTV …

 7. […] in Rusijo, premieru Pahorju predlagal strankin novi piarovec Denis Sarkić, ki se je vmes že “proslavil” s svojimi inovativnimi prijemi. Kapetan slovenske izbrane vrste Robert Koren in reprezentant Milivoje Novakovič, pa sta že javno […]

 8. […] piarovec socialnih demokratov Denis Sarkić se je spotaknil ob tale zapis(glej komentarje), ampak mi še vedno mislimo, da so njegovi komunikacijski prijemi, milo rečeno […]

 9. Emilijan fon Swazi, Man pravi

  Jebe lud zbunjenog, hahahaha! 🙂

 10. […] V svoji novi službi je Sarkić prav tako ubiral nenavadne pristope, ki jih je na svoji koži izkusil tudi naš Jože Činč, a je Sarkića hitro postavil na realna tla. Tudi z nasvetom o čiščenju kopačk po zmagi […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen