Jelinčič in Kresalova javno zabavljala čez pretepene ženske

6

Včerajšnji svetovni dan boja proti nasilju nad ženskami si bomo zapomnili tudi nad bizarno zabavljaškim dialogom, ki sta si ga sredi Prešernovega trga privoščila Katarina Kresal in Zmago Jelinčič. Njun pogovor je potekal približno takole. KK (prešerno razpoložena): “Daj si gor tole (beli trakec, op.p.), da bodo videli, da ne pretepaš žensk.” ZJ (namuznjeno, op.p.): “Čeprav včasih kakšni paše.” KK (narejeno zaskrbljena): “Nehaj no, snemajo te.” Neverjetno, ampak resnično!

Ja, saj v tem je bila fora, da so ju snemali. Privatno si lahko omenjena akterja izmenjata še tako neokusne domislice, takšne besede izrečene v javnosti pa se slišijo čisto drugače. Javnost se lahko upravičeno vpraša, koliko so politiki pri takih akcijah iskreni in, ali je njihovo prizadevanje za rešitev določene družbene problematike samo farsa?

Medtem, ko zastrašujoči podatki kažejo, da nasilje nad ženskami v starostni skupini med 15 – 44 let povzroči več smrti in invalidnosti kot rak, prometne nesreče in celo vojne skupaj, najvišji predstavniki države neokusno zabavljajo čez pretepene ženske. Verjamete, da se bo kdo od njiju opravičil? 

duo

Novi politično-zabavljaški duet: Zmago “trda-roka” in Katarina “v-javnosti-ne-doma-ja”

 

 

 

 

 

Foto: Borut Peterlin, fotomontaža: Politikis

Št. komentarjev: 6
 1. Rak pravi

  Janusi!

 2. sonči pravi

  Sramota, ampak take ste si volili!

 3. Katja pravi

  In veste kaj je pri vsem tem najbolj zanimivo? Da si Jelinčič z vsako medijsko objavo tovrstnih neokusnih šovinističnih izjav nabere par novih podpornikov. Danes je v gostilniških debata car. On to ve, zato politični prostor s pridom izkorišča. Tudi medije! Slovenci smo res slovenceljni.

 4. karlo pravi

  Jelinčič je navaden primitivec in šovinist. Tudi Kresalova bi se lahko bolj ostro odzvala in ga že tam na trgu nahrulila. Tudi v kasnejši izjavi je bila samo “osupnjena”.

 5. […] Zmago Jelinčič. Ni si ga težko predstavljati. Pred dnevi je vstrelil: “Čeprav včasih kakšni paše”, in v svoji burkaški maniri na dan nasilja nad ženskami namigoval, da imajo nekatere ženske […]

 6. […] Če je KK konec prejšnjega leta postala ‘politični obraz’ leta, je to še nekako razumljivo, glede na to, da imamo v Sloveniji pretežno levičarsko medijsko krajino. Sedaj pa so jo po izboru bralcev družinsko-ženske revije Jana razglasili še za Slovenko leta. Kresalovi seveda moramo priznati osebno simpatičnost in precejšnjo priljudnost, a pri svojem delu (npr. “izbrisani”) se ni ravno izkazala, za kar si je prislužila tudi interpelacijo. Z naše strani si je prav tako prislužila črno piko, ko je povsem indeferentno odreagirala na Jelinčičevo primitivno zabavljanje nad pretepenimi Slovenkami.   […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen