Delov novinar Dejan Karba že začel jemati nazaj svoja podtikovanja

5

Po škandalozni Delovi blamaži, ki se je zgodila v začetku tega tedna, je akter tega neprofesionalnega zdrsa, novinar Dejan Karba, že začel nazaj jemati svoja podtikovanja. In s tem potonil samo še globje. V ponedeljek je tako v Delu še trdil, da je “umazani” denar iz Patrie končal v SDS, potem, ko ga je Björkqkvist postavil na laž, je sredi tedna že spremenil retoriko – po novi teoriji naj bi se denar stekal v “podjetja blizu SDS”, danes pa je Karba poskrbel še za en salto mortale. V današnji izdaji Dela pa neverodostojni novinar samo še špekulira, da se je v podjetje Progresija (omenjeno podjetje je izdajalo brezplačnik Slovenske novice, op.p.) denar stekal “menda tudi iz finske Patrie”.

V današanjem članku Karba več ne uporablja trdilnih besednih zvez kot so: ‘denar je končal v stranki SDS’, Björkqvist je resno in izrecno rekel: da (po domnevnem Karbinem vprašanju na intervjuju, ki ga nikoli ni bilo; če lahko z gotovostjo reče, da se je denar iz finske Patrie stekel v SDS, op.p), danes več niso obtoženi Janša, SDS in podjetja blizu SDS. Danes naj bi pod Karbino “raziskovalno” lupo ostalo samo še podjetje Progresija, pa še to samo pod oznako “menda”. V njegovi novi teoriji zarote pa so se kot novi financerji izdajanja famoznih brezplačnikov pojavili še Geoplin, Zvon 1 holding, neka oglaševalska agencija in neka famozna delniška družba. Le kam bo Karbo zaneslo jutri?

Pomenljiv pa je tudi današnji tekst na naslovnici Dela, kjer je najavljen ponedeljkov intervju z Gregorjem Golobičem v Delo Magu. Tudi GG ne razume Karbinega pisanja tako, da naj bi se denar prelival direktno v stranko SDS, ampak v brezplačnika Ekspres in Slovenski tednik. Zdi se, da za reševanje propadlega novinarskega vojaka Karbe, ne po skrbel samo njegov urednik Darijan Košir, ampak tudi vladajoča politika.

delo screen2

Nova Karbina hobotnica: medtem, ko je v začetku tedna Patria še 100% šibala denar v slovenske firme, je danes pri Patrii postavljen en veliki vprašaj. Tudi mi se lahko vprašamo, ali se temu nekredibilnemu početju res reče raziskovalno novinarstvo?

 

 

 

 

Foto: Delo printscreen

Št. komentarjev: 5
 1. […] Politikisu ugotavljajo, da Delov novinar Karba vedno bolj tone v neverodostojnost, čeprav mu domišljije še […]

 2. Pris pravi

  Hja, Karba in Delo za svoje neprofesionalno ravnanje vsekakor zaslužita grajo, čeprav se o povezavi brezplačnikov in afere Patria off-the-record govori že dalj časa in je po moje kar verjetna.

  “krivde” bi se Progresija in druga podjetja, ki so sodelovala pri projektu predvolilnih brezplačnikov, najhitreje oprali tako, da bi razkrili resnične financerje. Čudno, da jih SDS še ni pozvala k temu, čeprav je v primeru Golobič ista stranka to zahtevala od NLB in Ultre. 😛

 3. betka pravi

  Kakorkoli obračamo, Delo si kaj takega ne bi smelo privoščiti. Ne zagovarjam Janše in domnevno njegovih brezplačnikov, a tukaj gre vendarle za korektnost poročanja. Najprej beremo, da viri potrjujejo besede novinarja, nato pa taisti vir vse skupaj demantira in pove, da so mu besede polagali v usta. Šolski primer, kako se gradnja dolgoletne kredibilnosti lahko podre čez noč, samo zaradi enega “karbista” željnega slave.

 4. […] Björkqkvist jasno in glasno dal vedeti, da t.i. preiskovalnemu novinarju Dela Dejanu Karbi ni prav nič za verjeti, ta še vedno nadaljuje s svojimi teorijami zarote. Ne samo, da mu kot novinarju več ne gre […]

 5. […] Spomnimo: tudi sam novinar Karba je po zapisanem hitro začel nazaj jemati svoja podtikovanja oz. laži. In s tem potonil samo še globje. Tisti ponedeljek je tako v Delu še trdil, da je “umazani” denar iz Patrie končal v SDS, potem, ko ga je Björkqkvist postavil na laž, je sredi tedna že spremenil retoriko – po novi teoriji naj bi se denar stekal v “podjetja blizu SDS”, konec tedna pa je Karba poskrbel še za en salto mortale. V naslednji izdaji Dela je ta neverodostojni novinar samo še špekuliral, da se je v podjetje Progresija (omenjeno podjetje je izdajalo brezplačnik Slovenske novice, op.p.) denar stekal “menda tudi iz finske Patrie”. Takratne Karbine fantazije si lahko pogledate tukaj. (sta/ured) […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen