Cvikl na Evropsko računsko sodišče, Walter Wolf pa na slovensko odškodninsko

4

Zgodilo se je to, kar se je zadnje čase blizu vladnih soban samo govorilo. Milan M. Cvikl odhaja namreč na Evropsko računsko sodišče v Luksemburg, vlada je že potrdila njegovo članstvo na tem tribunalu. Cviklov uradni naziv bo sicer “slovenski predstavnik” na Evropskem računskem sodišču. Opozicija že slavi, da so se rešili generalnega sekretarja vlade, ki so mu med drugim očitali tudi njegovo negativno vlogo v aferi Patria.

Vprašanje pa je, če bo na sodišču slavil tudi Walter Wolf, ki je posebej za Cvikla izumil ime “mentalni ivalid”. Že marca je na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu vložil tožbe proti Sloveniji, Avstriji in Finski, ki jih kumulativno toži za 2,5 milijona evrov, saj naj bi ga objave o domnevnem podkupovanju v aferi Patria poslovno uničile. Na Politikisu smo neuradno zvedeli, da Wolf napoveduje, da bo tožbe zaradi izgubljenega ugleda in propadlih biznisov, vložil tudi v Sloveniji, ko bo afera dobila takšen ali drugačen epilog. Za Wolfa naj bi že sedaj bilo vse jasno; izkoristili so ga za politične namene, vsi uradni postopki zoper njega pa so bili že pred časom ustavljeni. Tako Wolf namerava Cvikla v zasebni odškodninski tožbi tožiti za milijon evrov, državo Slovenijo pa kar za 20 milijonov evrov. Hipotetično: če bi Wolf dejansko iztožil Cvikla, pa čeprav bi ta imel cca. 5.000 evrov mesečnega prihodka, bi ta moral za Wolfa delati kar dobroh 16 let.

cviklBo Milan M. Cvikl kot uslužbenec Evropskega računskega sodišča delal samo za Wolfa? 

 

 

 

 

 

Foto: Borut Peterlin  

Št. komentarjev: 4
 1. kinky tone pravi

  Jaz sem za naše.

 2. Trobec pravi

  Sreča, da se je Slovenija rešila Cvikla, Wolfu pa tudi privoščim, da ga iztoži za vse izrečene klevete in laži.

 3. […] Politikisu o evropskem finančnem nadzorniku Cviklu, ki ga bo Walter Wolf v Sloveniji tožil za mio evrov […]

 4. oli pravi

  Politike plačujemo mi reveži-davkoplačevalci, veliko politikov je finančno zelo uspešnih. Po vseh pravilih je njihov dohodek jasen- plača. Večina “politikov ” ki je vstopila v politiko- parlament, župani…, so bili kar ” revni”, danes po mandatu ali dveh-več v parlamentu ali na funkciji župana , pa so se zelo okrepili- finančno.
  Primerjati g. Wolfa z raznimi Slo. politiki ( CVIKL……..) se mi zdi žaljivo za g. Wolfa. G. Wolf je poslovnež svetovnega formata, med drugim edini Slovenec pred davnimi 32 leti lastnik moštva v formuli 1, kjer je njegovo moštvo zmagovalo. Človek ki je začel iz nič in si ustvaril ime ki bo ostalo zapisano v zgodovino in kapital brez ” privatizacije” – pred takim SLOVENCEM kapo dol.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen