Barbara Žgajner Tavš v službo h Kosu?

4

Poslansko nadomestilo se je za poslance, ki jim ljudstvo več ni zaupalo mandata, po enem letu izteklo. Tako si je službo začela intenzivno iskati tudi bivša lipetka Barbara Žgajner Tavš, ki je v prejšnjem sklicu DZ bila predsednica komisije o preprečevanju korupcije. Tako bi bilo zanjo zelo priročno nadaljevati službo kar v Kosovi protikorupcijski komisiji. In kot kaže, se bo tako tudi zgodilo. Največja opozicijska stranka je namreč na svoji spletni strani objavila sledeči zapis:

““V javnosti krožijo informacije, da naj bi se nekdanja poslanka stranke Lipa in predsednica komisije o preprečevanju korupcije v mandatu 2004-2008 Barbara Žgajner Tavš zaposlila v Kosovi protikorupcijski komisiji. Pred kratkim naj bi bila na razgovoru in si ogledovala prostore, razpis za njeno zaposlitev pa naj bi objavljen v teh dneh. To morda niti ne preseneča, če upoštevamo, da sta tako Zoran Jankovič kot Milan Kučan javno podprla  ustanovitev omenjene odpadniške klike.”

Če se bodo te informacije izkazale za resnične, bo moral predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos javnosti zelo dobro pojasniti, kako je možno, da je bil razpis narejen točno po “meri” Tavševe. Bilo bi skoraj neverjetno, da bi ravno protikorupcijska komisija zaposlovala kar tako čez palec, pa čeprav se bo Kos pokril kot bi z uradnim razpisom. Ob tem bo moral Kos še posebej razložiti prvine in kvalitete morebitne nove sodelavke, ki bo na razpisu očitno zmagala brez prave konkurence, in kakšna bo dodana vrednost komisije s prihodom Tavševe. Neuradno pa se lahko že zdaj vprašamo, če mora Kos komu vrniti kakšno uslugo, kot namiguje tudi SDS.

bzt

Nova Kosova inšpektorica Žgajner-Tavševa?

Št. komentarjev: 4
 1. Konrad pravi

  Pri rdečih podlasicah je možno prav vse. Ne bi se čudil, če bi Kos to Lisico zvabil k sebi. Vprašanje pa je, kako bo na to kolaboracijo gledal ljubosumni Saško.

 2. […] Politikisu o morebitni novi protikorupcijski inšptektorici […]

 3. Pris pravi

  A to, da neka politična stranka na svoji strani objavlja in komentira neuradne informacije (“v javnosti krožijo informacije”, “naj bi bila”) in uporablja gostilniško retoriko (“odpadniška klika”), se pa nikomur ne zdi sporno?

  Saj ne rečem, je čisto verjetno, da se pripravlja zaposlitev Tavševe, ampak uradna spletna stran resne politične stranke se pa res ne bi smela obnašati kot kak Požareport ali agit-propovski blog.

 4. Jelko pravi

  Če se bo to zgodilo, kar piše v tekstu, bo to res prvovrstni dokaz, da rdeča udbomafija še kako vlada v Sloveniji. Pa nismo v letu 1950, ampak že skoraj v letu 2010.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen