Ko mastrubiranje postane moška (nezdrava) zasvojenost

0

Ne glede na to, da smo ljudje tudi seksualna bitja in da prav tako ni nič narobe z mastrubiranjem, lahko slednja “samopomoč” vodi do nezdrave zasvojenosti, če jo prakticiramo preko vseh razumnih meja. Tukaj so ženske v veliki prednosti. Pripadnice nežnejšega spola lahko seksajo in se samozadovoljujejo do onemoglosti in se bodo ob tem počutile še vedno prav izvrstno.

Pri moškem pa je stvar malce drugačna. Prepogosto oz. obsesivno ejakuliranje (povzročeno z samozadovoljevanjem ali s seksom) lahko privede tudi do zdravstvenih težav. Moški se tako pogosto sprašujejo, koliko ejakulacije je še v domeni “normalnega”. Zdravniki odgovarjajo, da ni neke splošne formule, vsekakor pa morate upoštevati vašo starost in počutje potem, ko vam “pride”. Za mladostnike tudi dnevno večkraten izliv ni problematičen, se pa pojavlja dobrodošla omejitev nad 30 letom starosti. Najnovejše raziskave pravijo, da je za moško telo zaželjeno, če na teden ejakulira samo 2-krat do 3-krat, nad 50 letom 1-krat na teden, nad 60 letom 2-krat na mesec, nad 70 letom 1-krat na mesec. 

Najboljše pa je, tako zdravniki, da prisluhnete lastnemu telesu. Problemi s prostato ali z modi, bolečine v križu, izpadanje las, so že lahko eden izmed znakov, da gre za prekomerno mastrubiranje. Poleg fizičnih, pa so na voljo tudi psihični indikatorji, da preveč uporabljate vašo ročno ljubico: depresija, vroglavica, izgubljanje spomina, manjko koncentracije, prehitra utrujenost.

man in bed1

Po pameti in po občutku z “desanko šakič”: da ne bo potem bolela glava

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen