Vlado Dimovski in nova leva stranka? Kaj pa če gre le za dimno zaveso?

3

V zadnjih dnevih so se nekateri mediji razpisali in razgovorili, da naj bi ex Pahorjev energetski svetovalec Vlado Dimovski ustanavljal novo stranko. To se sicer verjetno ne bo zgodilo, je pa vseeno zanimivo pogledati, od kje in zakaj prihajajo take ideje. Dimovski namreč dobro ve, da levo od centra vsekakor nima smisla ustanavljati še ene kvazi-leve stranke, ker ta ne bi preživela. Po besedah Vesne Vuk Godine, bi Slovenija potrebovala pravo levo stranko, ki bi verjetno res naredila nek širši volilni preboj, ne pa nekih novih političnih satelitov, ki bodo sami sebi namen.

Po mariborskih političnih kuloarjih se namreč šušlja, da so informacije o ustanovitvi nove leve stranke Dimovskega zgolj dimna zavesa, za katero se bodo morda dogajale dosti bolj pomembne reči. Dimovski naj bi bil namreč eden izmed glavnih slovenskih lobistov, ki so v Slovenijo pripeljali famozno traso Južnega toka in tukaj se bo tudi v prihodnosti še kako splačalo biti zraven. Kasneje naj bi za slovenski del Južnega toka sicer skrbel ruski veleposlanik v Sloveniji Mihail Vanin (mandat mu poteče v decembru tega leta), v mešani slovensko-ruski gospodarski družbi pa se bodo dobro plačana prosta delovna mesta našla tudi za zaslužne pri tem speljanem projektu. Vsekakor se slednje sliši mnogo bolje kot ustanavljanje neke nove obskurne stranke.

smoke3Tam kjer je dim, je Dimovski. Ogenj pa verjetno ne bo strankarski, ampak iz zemeljskega plina 

Fotomontaža: Politikis

Št. komentarjev: 3
  1. Darko pravi

    Vsak Kekec bi rad že imel svojo stranko. Tale Dim Dimič se naj raje drži kruha na ekonomski fakulteti, ker ga bodo v resni politiki jajoglavi, golobji in podobni živega požrli.

  2. […] časom smo že pisali, da je projekt ustanavljanja nove stranke Vlada Dimovskega povsem nepotrebno in politično nemodro dejanje in verjetno predstavlja le dimno zaveso za kaj drug…. Toda Dimovski očitno gre z glavo čez zid. Na splet je tako že postavil spletno stran, na kateri […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen