Pivec in Mate naredila rez (in red) do naslednjih lokalnih volitev

6

Kar smo na Politikisu napovedali pred dvema mesecema, se je sedaj dejansko zgodilo: vrh mariborskega SDS je sklenil, da iz stranke izključi Milana Mikla, zraven njega pa še Danila Burnača in Darjo Lampret. Omenjena trojica bo zaradi neposlušnosti, samovoljnosti in kritikanstva, morala svojo politično pot iskati drugje. Kot je znano, je Mikl sprejel podžupansko funkcijo brez soglasja odbora, Burnač je prav tako brez soglasja odbora skuril skoraj 3.ooo evrov za hitri tečaj nemščine, Lampretova pa je izjavljala, da v SDS ni demokracije.

Delanje reda z bolj trdo roko v mariborskem mestnem odboru, je bilo s prihodom Dragutina Mateja v mestni odbor za pričakovati. Izkušen politik in bivši minister na tem področju pomaga predsedniku odbora Gregorju Pivcu, ki ima sicer vso podporo centrale, a je že po karakterju bolj spravljiv in konsenzualen človek. Za razliko od Mateja, ki zna biti tudi precej oster.

Hkrati s tem rezom se napoveduje tudi bolj udarna vloga SDS v mariborskem mestnem svetu. Vodjo svetniške skupine Boštjana Viherja so prav tako razrešili, na njegovo mesto pa bo verjetno stopil kar Pivec sam. SDS bo tako do naslednjih volitev zavzela bolj opozicijsko vlogo, vse bolj glasne pa so govorice, da bo na naslednjih volitvah SDS naredila vse, da v Mariboru prvič dobi župana iz svojih vrst – to pa naj bi bil kar Dragutin Mate.

mate1

Dragutin Mate je rojen Mariborčan, sedaj pa je postal tudi podpredsednik MO SDS Maribor. 

Št. komentarjev: 6
 1. Stanko pravi

  Mate sploh ne bi bil slab župan, ampak verjetno eden najboljših. Po medlem Soviču in prostaškem Kanglerju, bi končno v mb imeli župana, ki ima nekaj v glavi in zna tudi udariti po mizi.

 2. marjana pravi

  Kangler je bil najslabši župan pod mariborskim soncem ever. Galamdžija, neartikuliranec in zaverovan sam v sebe – če bi se dalo, bi si postavil spomenik. Katastrofa! Hvala bogu, da je ostalo samo še eno leto.

 3. Janez pravi

  Mariboru se pišejo črni dnevi. V kolikor bo Maribor dobil za župana “spet” človeka iz policijskih vrst bo katastrofa. Poglejte kaj je Mate naredil z notranjega ministrstva kaos, ki ga Kresalova, mora sedaj na veliko popravljati. Ne hvalim ne desnih ne levih, Maribor potrebuje človeka, ki bo z srcem delal za toti Maribor.

 4. Žan Cenc pravi

  kdo je pa ta prispevek napisal, katastrofa. Sem član te stranke, pa vem, da to ztgoraj napisano ni približno ne drži in je tako, kot da bi nekateri samo o sebi pisali samohvale v imenu drugih…. bla bla

  svetujem, ne glede na strankarsko pripadnost, pišeto tako kot je in ne izmišljotin po nareku, to potem ni profi. pristop

  Kot vidim ta in nekatere poltične prispevke tu gor je zadeva jasna, ne gre vam za resnico GOR! ampak pač le Kangler DOL!, kar je žalostno in enoumno

  dobrobit mesta ne dela le župan, ampak tudi mestni svet- mestni svetniki, vednar ne tisti, ki niso aktivni in ki grejo enkrat na leto na mestni svet, če razumte kaj hočem povedat….

  Drago pa ima težavo, ki je ne bo mogel nikoli rešit: NI MARIBORČAN, žal – to je dejstvo

 5. […] odbora SDS – slednjo funkcijo naj bi imel za to, da je pred časom pomagal Gregorju Pivcu narediti red v vrstah mariborskih pomladnikov). Glavni oponent za naskok na predsedniško mesto največje opozicijske stranke v prestolnici je […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen