Cohen bo z Brünom tokrat zašejkal Avstrijce: Borat was so 2006*

3

bruno1

Piše: Tadej Bauer

 

Film: Brüno
Leto produkcije: 2009
Režija: Larry Charles
Scenarij: Sacha Baron Cohen in Anthony Hines
Igrajo: Sacha Baron Cohen, Richard Bey, Ron Paul
Žanr: / Dokumentarec / Komedija /
Jezik: Angleščina
Dolžina filma: 82 min.
Premiera: 10 julij 2009 ( ZDA )
Premiera: 9 julij 2009 ( SLO )

Ko slišimo ime Sacha Baron Cohen se takoj spomnimo na film BORAT ( 2006 ) in na njegove enodelne, floroscentne zelene kopalke. Takrat nas je do konca nasmejal s čudaškimi prizori, s svojo kazahstansko inteligenco in kulturo! Malo je manjkalo pa se mu v bistvu ne bi smejali, saj so proti filmu bile naperjene kazahstanske oblasti, češ, da Borat sramotno promovira njihovo državo. A je Cohenu vsekakor uspelo. Borat se je kot lik usedel tako med mlade kot stare, nekateri še ga sedaj na veliko citirajo z besedami “is nice” ali pa “naughty naughty”.
Kaj pa Bruno oz. Brüno? Film govori o avstrijskem homoseksualnem modnem novinarju, ki naravnost obožuje oprijeta usnjena oblačila. Po drugi strani pa Brüno v filmu skuša postati najbolj znan Avstrijec po Adolfu Hitlerju. Avstrijci so si enotni – 9. julija prihaja v kinematografe prehud dokumentarec za mlade gledalce, v ZDA pa si ga mlajši od 17. let sploh ne bodo smeli ogledati. Zaradi večine zelo nazorno prikazanih spolnih prizorov, med njimi gre tudi za domnevno analni seks Bruna z drugim moškim, so Avstrijci zgroženi in šokirani. Sascha Barona Cohena so že označili za slabega in žaljivega igralca, hkrati pa se bojijo, da jim bo s tem filmom pokvaril podobo države v svetu in celo negativno vplival na njihovo gospodarstvo?!?

“Želim živeti avstrijske sanje – to pomeni najti partnerja, kupiti grajsko ječo in si ustvariti družino” in “Mein Kampf (Moj boj) je modna biblija, ki jo je napisala avstrijska črna ovca Adolf Hitler” sta le dve izjavi, ki jih je v vlogi Bruna izrekel judovski komik. S tema dvema izjavama, je po mnenju Avstrijcev, Cohen ponovno prestopil meje dobrega okusa. Čeprav mediji in vodilni predstavniki oblasti nad filmom niso navdušeni, se mnogi Avstrijci premiere vseeno veselijo. »Lahko se nadejamo zanimivih reakcij avstrijskih voditeljev glede homoseksualnosti,« je na svojem blogu zapisal nek Avstrijec. Drugi pa je izpostavil, da je Bruno »ponosen na svojo državo«, zato je tudi sam ponosen nanj.
Vseeno vsaka čast Cohenu. Po Američanih bo “vzgojil” še zafrustrirane Avstrijce… Le upamo lahko na tretje nadaljevanje, kjer bi se Cohen prelevil oz. prekuril v… Slovenca… to bi šele bilo hudo – naša vlada bi mu napovedala verjetno kar vojno! Bo pa Bruno vsekakor stokrat boljša reklama za Avstrijo, kot pa najbolj osovražen avstrijski oče Josef Fritzl, ki je v kleti svoje hiše 24 let skrival svojo hčerko (film bo baje posnet zelo hitro, saj se zanj že piše scenarij).

 

*Borat je bil tako 2006

 

Št. komentarjev: 3
  1. Mahalo pravi

    Bruno je oznacen z oznako R v Ameriki in ne z NC-17. Filme z oznako R si lahko ob spremstvu polnoletne osebe ogledajo tudi mlajsi od 17. leta

  2. Uroš pravi

    Avstrijci so si enotni – 9. julija prihaja v kinematografe prehud dokumentarec za mlade gledalce in ne Američani ! Cohen je film označil z oznako R avstrijci so proti temu in združenje filmskih studiev – MPAA !

  3. jani pravi

    Cohen je car. Je na meji dobrega okusa, zato pa nasmeje kot malokdo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen