Rdeča maturantska četvorka na Titovem mostu

1

Naslov je zgolj naključen in nima prav nobene zveze z bivšo komunistično ikonografijo – rdečo barvo in Titom. Je pa bilo zanimivo videti morje rdečih majčk na mariborskem Titovem mostu, ki so čakale, da zaplešejo svoj inavguracijski ples v bolj odraslo življenjsko obdobje. V svoja skorajšnja študentska leta, ki naj bi jim ob koncu študija prinesla željeno vlogo v družbi.

Velika pričakovanja se v realnosti ponavadi zmanjšajo ali celo povsem razblinijo, a danes je bil njihov dan. Maturantje sicer letos niso postavili kakšnega novega številčnega rekorda, so pa ga ponovno organizatorji. Zdrahe glede organizacije maturantske parade so bile letos še večje kot minula leta, saj se nekateri akterji (beri: plesne šole) še vedno ne uspejo dogovoriti, kako si bodo razdelili plesne tečaje in s tem del velike denarne pogače. Letos je v spor posegel celo Zoran Janković, ki je dejal, da lahko po “njegovih” ulicah plešejo prav vsi maturanti, ne glede na to, katera plesna šola je bila organizator maturantskega plesa. 

Število komentarjev: 1
  1. Wesna pravi

    Hmmmmm, določeni titoisti bi bili še kako veseli, da bi se plesalo na zdravje pokojnega maršala. A taki časi so vekomaj za nami. Vsaj upam, da je tako.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen