Razmere se v Mehiki glede prašičje gripe počasi stabilizirajo

1

V javnost so končno prišle tudi malce bolj ohrabrajujoče novice glede prašičje gripe. Mehiški zdravstveni uradniki so sporočili, da se je stopnja okuženosti stabilizirala in da se bo virus vendarle lahko omejil. Trenutno stanje v Mehiki: 19 smrti je uradno potrjenih, za 101 smrt pa se sumi, da je bila povzročena zaradi virusa. Sicer je po svetu okuženih več kot 700 ljudi.

Druge države in statistika: ZDA (1 smrt, 160 potrjenih primerov okužbe – v nadaljevanju: PPO), Nova Zelandija (4 PPO), Kanada (85 PPO), Španija (20 PPO), Velika Britanija (15 PPO), Nemčija (6 PPO), Izrael (3 PPO), Francija (2 PPO), Nizozemska, Švica, Avstrija, Danska, Hong Kong, Južna Koreja, Italija, Irska, Costa Rica (po 1 PPO).

Pri WHO pravijo, da je pomirjujoče tudi dejstvo, da primeri zunaj Mehike niso tako resni, kot se je zdelo na prvi pogled. Uradniki pri Svetovni zdravstveni organizaciji zagotavljajo, da se virus ne širi nenadzorovano, saj so države po vsem svetu sprejele pravočasne preventivne ukrepe. 

swein-flu

Uradniki pri WHO pomirjajo svetovno javost, da je vse pod kontrolo

Foto: arhiv

Število komentarjev: 1
  1. dajana pravi

    A dejte no. Po taki paniki med prvomajskimi prazniki, ko si že z dihanjem dobil virus. Ne, samo internet je bilo treba prižgat. 🙂

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen