Novi mariborski podžupan Mikl raje posluša Kanglerja kot Pivca

2

Milan Mikl, mestni svetnik SDS, je sprejel Kanglerjevo ponudbo za mesto podžupana, ki ga je sprostil Danilo Burnač (prav tako SDS). Slednji je postal pred časom direktor Mariborskega vodovoda. Mikl ni skrival zadovoljstva, da je postal podžupan, saj si je neke vidnejše funkcije v mariborski občini že dolgo želel. Član stranke SDS je namreč že od leta 1994, komaj leta 2006 pa je bil prvič izvoljen v mestni svet.

Na drugi strani pa s trenutno situacijo ni zadovoljen vrh mariborskega mestnega odbora SDS, saj je Mikl ravnal precej na svojo roko, ko je sprejel Kanglerjevo ponudbo. Mestni odbor mu namreč ni prižgal zelene luči za podžupansko mesto. Predsednik MO SDS Gregor Pivec in podpredsednik mestnega odbora Dragutin Mate, nista nič kaj vesela, da se Mikl nanju in na ves izvršilni odbor takorekoč požvižga, saj takšno početje v javnosti meče slabo luč na sihrono in homogeno delovanje enega izmed največjih odborov SDS v Sloveniji. Za Kanglerja to seveda ni bila ovira, saj takšnega strankarskega soglasja kot župan ne potrebuje in lahko imenuje kogar hoče. Mikl bo v vsakem primeru plesal po podžupanskem stolu največ do naslednjih volitev, obstaja pa tudi možnost, da ga bodo izključili iz stranke. Vsekakor vihrava poteza položaja željnega Mikla, sicer strojevodje po poklicu. Vlak SDS se bo poslej skoraj zagotovo vozil brez njega.

Št. komentarjev: 2
  1. […] smo na Politikisu napovedali pred dvema mesecema, se je sedaj dejansko zgodilo: vrh mariborskega SDS je sklenil, da iz stranke izključi Milana […]

  2. Žan pravi

    onadva režeta pa ne vesta kaj režeta, za svoj ogled in svojo štorijo bi porezala celotno članstvo, nima veze ali je nekdo utemeljeno kriv ali ne. Neresno početje.
    Sram me je trenutno, da sem v tem času član te stranke. Žalostno je, da je to JJ-ju vseeno.

    zgornje besedilo je pa tako, kot bi ga pisec pisal po nareku, beda žurnalizma. Žalostno, da se pod to potem podpiše nek “novinar”, namesto dejanskega avtorja.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen