V Ljubljani korakali za svobodo sveta

2

T.i. Fronta za svoboda sveta (šlo je za združeno akcijo različnih organizacij in društev) je na Dan upora proti okupatorju izvedla shod, ki se ga je udeležilo slabih tisoč ljudi. Njihove parole so bile povezane z anti-fašizmom, svobodo, enakostjo, socialno pravičnostjo, delavstvom in seveda s krizo. Strumno so korakali od Trga OF do parlamenta in končali na Kongresnem trgu. Nekega strašnega družbenega haska od tega shoda sicer ne bo, je pa fajn, da nekdo tu in tam opomni, da se ravno v času kriz bohotijo takšne in drugačne ekstremne ideje, ki lahko eskalirajo v že videne človeške tragedije. Mahanje z bivšimi jugoslovanskimi zastavami je bilo v kontekstu marša tudi malo mimo, a jugonostalgiki so pač postali obvezna sestavina vsake prireditve.  

Hervardov, ki so na isti dan hoteli organizirati shod proti gradnji džamije (najbolj znana člana Hervardov sta Andrej Šiško in Lovro Škrinjarič) ni bilo blizu. Baje niso pridobili ustreznega dovoljenja.    

shod1

Shod vidne Fronte za svobodo sveta

 

 

 

 

Foto: Borut Peterlin

Št. komentarjev: 2
  1. cefizelj pravi

    Hervardi seveda niso dobili dovoljenja. Zdaj ko, je pri nas svoboda, se ne sme vsega izraziti.

  2. Marko pravi

    Kaj pa vem, kaj pa naj bi tam Hervardi sploh iskali? Samo problemi bi lahko nastali. Naj gredo protestirati, ko bodo sami korakali proti džamiji. Čeprav bi bilo brezveze, ker džamija itak bo. Janković rabi nove volilce za drugo leto.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen