SSN – sami sebi nevarni

1

SSN se je “proslavila”, ko je s svojo referendumsko grožnjo o blokadi vstopa Hrvatov v NATO, osmešila celo samega Pahorja, ki je kakor politični začetnik (s)tekel v Maribor. Medtem je SSN padla nazaj v brezno anonimnosti, Hrvaška pa je že postala članica NATA. Ne glede na to, da je etablirana politična elita ves čas kričala, da je takšen referendum nepotreben in nevaren za Slovenijo, so narodnjaki vztrajali vse do konca. Po eni strani – prav jim bodi – političnim veljakom – nekdo jim je moral po vseh teh letih nastaviti ogledalo, pa čeprav s skrajno populističnimi metodami in vprašanje meje se mora enkrat za vselej končati. Po drugi strani, Hrvati bodo naši sosedi za vekomaj in hrvaški narod ne misli isto kot politika v Zagrebu.  

Kakorkoli, medtem je del stranke, ki ga tvori jedro okoli Lovra Škrinjariča (idejni oče vseh odmevnih stvari, ki so se v zadnjem času zgodile pri SSN), 13.03. izvedel izredni kongres stranke in za predsednika ustoličil Andreja Šiška, ki je trenutno še vedno na prestajanju zaporne kazni. No, minuli vikend pa je med posušenimi klobasami in vinom, na turistični kmetiji Dugonik, potekal še en izredni kongres, tokrat ga je sklical bivši predsednik SSN Zdenko Vinkov Vincenc, ki je v času predreferendumskega vrenja, stranko že zapustil. Rezultat tega kongresa: Vinkov je postal podpredsednik, nova predsednica stranke pa je postala Majda Orožen, ki sploh ni verjela svoji sreči, da je postala tretja ženska predsednica kakšne slovenske stranke (glej video). Cirkus SSN se torej nadaljuje, za nekatere pa je najbolje, da pustijo politično udejstvovanje ob strani, saj so že sami sebi nevarni.

ssn

2. izredni kongres SSN

Foto: SSN

Število komentarjev: 1
  1. […] pojoči major, ki je medtem zapustil SSN (še eno eksotično politično grupacijo), potem, ko jo je v svoje roke spet vzel Zdenko Vinkov Vincenc. Ni kaj, v Sloveniji se nam ob takšni zavzetosti za slovenski živelj in za takšno široko […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen