Peticija: NE Titovi ulici!

4

tito-peticija

Mlada Slovenija, podmladek NSi, je na svoji spletni strani pred časom štartala s peticijo proti Titovi ulici. Zaenkrat jim Tito še kaže jezik, saj je tudi ljubljanski župan Janković naklonjen Titovi ulici. Podpisnikov se je do današnjega dne nabralo že blizu 2.000, med njimi so tudi nekatera znana politična in intelektualna imena z desne sredine, pa tudi izmišljeni osebki kot je denimo Palček Smuk. Vprašanje je kakšno težo bo izčiščena peticija na koncu imela, dejstvo pa je, da je predlog ljubljanskega svetnika Božiča milo rečen tragikomičen.

 

 

Foto: Mlada Slovenija

Št. komentarjev: 4
 1. Pris pravi

  Med “podpisniki” je še vedno tudi Stalin. 😀

  http://pris.blog.siol.net/2009/04/07/peticijska-farsa

 2. Tonči pravi

  Ne moremo reči, da je peticija farsa, saj za njo stojijo ljudje s pravimi imeni in priimki. Vse tiste, ki so se podpisovali z nekimi neresnimi vzdevki, se jih pač ne bo upoštevalo. Je pa res, da takšna peticija nima neke obvezujoče teže, to je isto kot na facebooku, pač neki trenutni utrip določene populacije.

 3. Filip pravi

  Pri anonimnem zbiranju podpisov se bodo vedno našli ekstremisti iz ene ali druge strani, ki ne prenesejo svobodnega izražanja volje drugih ljudi in skušajo s provokacijami diskreditirati peticijo, ali pa se zgolj malce zabavajo in poskušajo biti smešni. Tudi pri peticijah od Mladine je bila situacija podobna. Ampak tako ali tako bo podmladek NSi-ja pred predajo glasov malce prečistili seznam (vsaj upam!).

  Po mojem je prav, da se Jankoviču in Božiču pokaže, da se vsi Ljubljančani vendarle ne strinjajo s tem, saj se v tem trenutku ustvarja občutek, kot da je to že neko splošno sprejeto dejstvo in volja ljudi. Ne vem, kje opravljajo te raziskave, po katerih naj bi Ljubljančani tako zelo hrepeneli po Titovi ulici. Morda v kakšnem domu upokojencev, med tem ko med mladimi in srednje starimi ljudmi te želje osebno nisem zapazil.

  Ampak verjetno gre pri vsem skupaj tako ali tako zgolj za politične igrice – ko desnica zahteva, da se odstranijo Titovi kipi, obeležja in ulice, da levica kontro in Titu nameni kakšno novo ulico. Kaj ima to skupnega za našo prihodnost pa ostaja neznanka. Ampak saj politiki tako ali tako raje vidijo, da ljudstvo živi v preteklosti, kot pa, da bi od politikov zahtevali boljšo prihodnost.

 4. Milena pravi

  Ljudem je po mojem vseeno in sploh več ne razmišljajo o Titu. Nova ulica, ki bi se poimenovala po njem je čista bedarija, če pa bo kakšen trg, ki nosi njegovo ime že 50 let ostal titov, pa tudi nič hudega. Ljudje razmišljajo vse prej kaj drugega kot o Titu. Gre seveda samo za politične igrice.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen