Najbogatejši Britanci izgubili skupno 155 milijard funtov

1

Samo v enem letu se je število milijarderjev na Otoku zmanjšalo iz 75 na 43. Sedaj so skupaj (z drugimi milijonarji) vredni 258 milijard (prej 413). Največji poraženec recesije je tako jeklarski magnat Lakshmi Mittal, ki ima še “samo” 10,8 milijard funtov premoženja (prej 17,5), vendar ostaja prvi na lestvici angleških bogatašev. Na drugem mestu ostaja Roman Abramovič, ki ima 7 milijard funtov premoženja (prej 11,7). Komaj na tretjem mestu je rojeni Anglež – to je Duke of Westminster, ki je sedaj težek 6,5 milijarde funtov (prej 7 – ta ni niti toliko spušil).

Recesija pa razsaja tudi med angleškimi glasbenimi zvezdami ter med drugimi vipovci. Tako sta denimo Elton John in Robbie Williams izgubila približno okoli četrtino svojega premoženja, gagajo pa tudi drugi glasbeniki: Tom Jones, Phil Collins, Cliff Richard in Paul McCartney. Bernie Ecclestona je oskubilo skoraj za milijardo (ostala mu je še poldruga), več kot polovico svojega premoženja pa je izgubil tudi znani angleški industrijalist in pustolovec Sir Richard Branson. Koliko je izgubila angleška kraljica Sunday Times ni poročal.

mittal-usha

Lakshmi Mittal in njegova žena Usha – ja, to leto je bila suša.

Število komentarjev: 1
  1. […] lastnina. In kdo na tem svetu lahko kupi skoraj vse? Naš stari, dobri Roma. Čeprav je tudi njegovo premoženje kriza malo načela, je 77 milijonov dolarjev, kolikor znaša izklicna cena za Drakulin grad, za Abramoviča še vedno […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen