Ministra Erjavec in Lahovnik: bolje evroposlanec kot slovenski minister

5

Znano je že, da bo Karl Ejavec tudi uradno nosilec liste svoje stranke na volitvah v evropski parlament in o izvolitvi že razmišlja povsem praktično, ne samo hipotetično. Pravi, da ima v primeru njegove izvolitve Desus dovolj usposobljenega in strokovnega kadra, ki bi lahko prevzel vajeti na Ministrstvu za okolje in prostor po njegovem odhodu v Bruselj.

Ista zgodba je z Matejem Lahovnikom, gospodarskim ministrom, le da on pravi, da bo iz sedmega mesta na listi Zares težko izvoljiv, saj naj bi imeli nosilci list prednost pri izvolitvi. Aja? V trenutku ga negira Pahor, ki je že dokazal, da se s preferenčnimi glasovi da priti v evropski parlament. Lahovnik pa ga v isti sapi kuje v zvezde, ko filozofira: “Mislim da se Borut Pahor rodi samo enkrat v življenju.”

Oba ministra pravita, da njuno ministrovanje zaradi priprav na evropske volitve ne bo trpelo, že zdaj pa je jasno, da bi ob morebitni izvolitvi oba takoj odletela v Bruselj. Ne samo, da se jima ne bi bilo več potrebno ukvarjati z ministrovanjem v teh težkih časih in se ubadati z neugodno gospodarsko situacijo (predvsem Lahovniku), tudi evričev bi bilo v evro službi precej več. Osnovna plača je dvakrat višja, potem pa so tukaj še nadomestila, potni stroški, dnevnice in povrnitev stroškov za pomočnike, ki pa precejkrat niso “skurjeni čisto do konca”.

Št. komentarjev: 5
 1. Rado pravi

  Izgleda,
  da imata oba Pahorja čez glavo.

 2. Potepin pravi

  Mislim, zaprisežeš kot minister, se pravi funkcionar, ki naj bi skrbel za dobrobit Slovenije, pač na določenem resornem področju, potem pa se po 4 mesecih odločiš, da boš raje evropski poslanec. Pa kaj je narobe z našimi politiki? To je neresnost, ki bi jo morali kazensko preganjati.

 3. Rado pravi

  Potepin,
  vsaj za Lahovnika velja, da je mislil, da bo Pahor normalen premier.
  Zdaj vidi, da je katastrofalen – pa bi se rad umaknil.

 4. žužu pravi

  Erjavec ima že tako ali tako veliko masla na glavi s Patrijami. Za okoljskega ministra tudi ni sposoben, njegova miselnost ni razvita v smislu varovanja okolja. Saj se tudi tukaj gre vojaka, lovcem je odobril igrico: ubij 90 medvedov pa boš naš! Kaki evropsi poslanec! Upam da bo delal še naprej škodo le Sloveniji, ne pa celi Evropi! Lahovnik pa naj kar ostane doma. Tu je kar koristen!

 5. Potepin pravi

  Rado, zdi se, da se je Lahovnik že na začetku s trudom odločil, da bo minister. Vprašanje zakaj, je morda res vedel, da bo Pahor slabo vodil državo, ali pa sta si bila kaj v “žlahti”, pa za to javnost ni vedela.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen